Származás: Magyarország
Érési idő: június 12-től
Gyümölcs: kicsi, vagy középnagy, sötétlilásbordó héjú, teljes érésben feketéspiros, kellemes édes ízű, jellegzetesen zamatos, a legízletesebb cseresznyefajtáink egyike, félkemény, feketésbordó húsú, erősen festőlevű, gyorsfagyasztásra a legalkalmasabb fajta, párlatkészítésre nagyon jó, magas szárazanyag tartalma miatt dzsem készítésre kiváló
Termőképesség: középerős növekedésű, sűrű ágrendszerű, rendszeresen és igen bőven terem, korai érése miatt cseresznyelégy nem károsítja, esős időjárás esetén gyümölcse hajlamos a repedésre, pollenadói: Münchenbergi korai, Pomázi hosszúszárú, Bigarreau Burlat, Rita
Szállított növény jellemzői: konténeres (cserepes) 3 éves kis koronás fa, az év bármely fagymentes időszakában ültethető