PATISSZON, ÓVÁRI FEHÉR
Indátlan, szabadföldi termesztésre alkalmas fajta. Csillag
alakú, vajszínű.
Termése vastag húsú, 1-1,5 kg tömegű. Friss fogyasztásra és savanyításra alkalmas. Napos, szélvédett helyet, tápanyagban gazdag talajt és rendszeres vízellátást igényel.
Vetés: V-VI. hó között, 3-4 cm mélyen. Bokorba vetjük, négyzetméterenként 2-3 szem magot. Optimális csírázási talajhőmérséklet 18-24°C.
Szedés: VII-X. hó között. A rendszeres szedés elősegíti a további virágzást és folyamatos termést. A legfinomabbak a 15-20 cm átmérőjű termések.
Tipp: korábban terem, ha április elején, meleg helyen (pl. konyha ablakban) tőzegcserépben előneveljük a palántákat és a májusi fagyok után kiültetjük.
Hasznos tudnivalók:
Vetési mélység: 2 cm
Sortávolság: 60 cm
Tőtávolság: 40 cm
Átlagos csírázási idő: 5-7 nap
Optimális csírázási hőmérséklet: 18-24 °C
Termés: vajszínű
Vetési idő: Máj.-Jún.
Betakarítási idő / Beérési idő: Aug.-Okt.