Óvári Fehér patisszon vetőmag 6 g

Óvári Fehér patisszon vetőmag 6 g
Óvári Fehér patisszon vetőmag 6 g

PATISSZON, ÓVÁRI FEHÉR
Indátlan, szabadföldi termesztésre alkalmas fajta. Csillag
alakú, vajszínű.

Termése vastag húsú, 1-1,5 kg tömegű. Friss fogyasztásra és savanyításra alkalmas. Napos, szélvédett helyet, tápanyagban gazdag talajt és rendszeres vízellátást igényel.

Vetés: V-VI. hó között, 3-4 cm mélyen. Bokorba vetjük, négyzetméterenként 2-3 szem magot. Optimális csírázási talajhőmérséklet 18-24°C.

Szedés: VII-X. hó között. A rendszeres szedés elősegíti a további virágzást és folyamatos termést. A legfinomabbak a 15-20 cm átmérőjű termések.

Tipp: korábban terem, ha április elején, meleg helyen (pl. konyha ablakban) tőzegcserépben előneveljük a palántákat és a májusi fagyok után kiültetjük.

Hasznos tudnivalók:

Vetési mélység: 2 cm

Sortávolság: 60 cm

Tőtávolság: 40 cm

Átlagos csírázási idő: 5-7 nap

Optimális csírázási hőmérséklet: 18-24 °C

Termés: vajszínű

Vetési idő: Máj.-Jún.

Betakarítási idő / Beérési idő: Aug.-Okt.

Raktáron 7 db
370 Ft/db
Hasonló termékek
Óvári Fehér patisszon vetőmag 6 g
Óvári Fehér patisszon vetőmag 6 g
370 Ft/db